Stora evenemang på Friends Arena

Friends Arena i Stockholm är både den största utomhusarenan och den största inomhusarenan i Sverige. Sedan invigningen den 27 oktober 2012 har arenan varit skådeplats för både stora sporthändelser och enorma nöjesarrangemang, och det är helt klart att Friends Arena är Sveriges mest betydande anläggning för större evenemang och även kommer att vara det under lång tid framöver.

Några exempel på stora evenemang på Friends Arena är Melodifestivalen, konserter med världsberömda artister, landskamper samt internationella turneringar i fotboll, matcher i Allsvenskan med hemmalaget AIK, speedway och Monster Jam. Det är arenans flexibilitet som gör att den kan husera så många olika typer av evenemang. Underlaget kan snabbt bytas ut och läktarsektionerna kan stuvas om på olika sätt. Dessutom har ju arenan ett tak som kan öppnas och stängas beroende på evenemang och årstid.

Under 2014 kommer konserter, fotboll, motorsport och hästhoppning att vara i fokus på arenan. Några av de världsstjärnor som kommer till Solna och Friends Arena under året är pojkbandet One Direction (två konserter i juni) och rockbandet Pearl Jam (också juni). Monster Jam, med de enorma 4×4-bilarna från USA, anländer i november och sedan avslutas året med internationella hästsporttävlingar av högsta klass. Däremellan kommer även en del fotboll att spelas på Friends Arena, både landskamper och seriematcher.

 

Hotell nära Friends Arena

Friends Arena ligger i Solna bara några kilometer norr om centrala Stockholm. Om du ska besöka arenan och behöver ett boende, har du således i praktiken alla hotell i norra Stockholm att välja mellan. Om du vill boka hotell nära Friends Arena har du en handfull hotell inom någon kilometers radie att välja mellan. Det hotell som ligger absolut närmast Friends Arena är Quality Hotel Friends som ligger i direkt anslutning till arenan. Andra hotell nära Friends Arena är fyrstjärniga Ibis Styles Stockholm Järva och likaså fyrstjärniga Scandic Järva Krog. För billigare alternativ kan du kika lite närmare på Hotel by Maude och 2Home Hotel Apartments, som båda ligger i Solna.

Om faktainfo