Bingo

Den första gången ett parti med bingo spelades i Sverige var en höstkväll 1961. Det var Gunnarstorps IF som låtit arrangera tillställningen som av allt att döma blev en riktig succé, detta vågar jag påstå eftersom det idag finns mer än hundra olika bingorum runtom i Svearike.  Sedan introduktionen av bingospel i vårt land har mängder av föreningar och idrottsverksamheter tagit hjälp av sifferspel för att finansiera sin verksamhet. Den mest kända formen av bingospel i Sverige är Bingolotto som är ett penningspel sanktionerat av Lotteriinspektionen. Riktig traditionell bingo kan spelas i bingohallar i diverse svenska städer.

Automatspel

Svenska spel som håller i det svenska spelmonopolet, har flera automater med bingospel. Dessa övervakas i sin tur av Länsstyrelsen och Lotteriinspektionen. Spelen är datoriserade och numren slumpas fram per automatik.

Internetbingo

De senaste åren har sett etableringen av bingo på nätet. Väldigt många nya sidor har växt fram som är fullständigt dedikerade till bingospel, detta samtidigt som de redan etablerade spelbolagen på internet inte varit sena med att erbjuda sina kunder bingo.

Om faktainfo