Små krediter av olika slag

Behovet av olika typer av små kreditlån är större idag än på många år. Andelen låntagare som väljer att ansöka om olika former av kreditalternativ har ökat kraftigt under 2012 och detta syns inte minst i och med att antalet skuldsatta till följd av obetalda snabblån ökar.

Många väljer att låna pengar via låneförmedlingssidan lanasnabbt.net. Ofta till hög ränta i utebyte mot att få kontanter snabbt. Det finns flera olika skäl till varför man väljer att göra på detta vis, men ett av de främsta skälen tros vara att man behöver finansieringsmedel för att betala räkningar och andra tillfälliga eller oförberedda utgifter.

Erhåll små krediter som hjälper dig i vardagenFramförallt är det många som väljer att ta smålån av olika slag.  Mindre lånebelopp med smslån på 1000 – 6000 kronor är väldigt vanliga. Ofta tas krediter av detta slag för att täcka upp hål i vardagsbudgeten, andra behöver ett extra tillskott för att ha råd att roa sig under helgen alternativt ha möjlighet att shoppa också när lönen är slut.

Att låna små microlån är inte något nytt fenomen. Att låna mindre summor pengar för att i ett senare skede tvingas tillbaka lånet med en ränta på flera 1000-tals procent är ett alternativ som funnits ganska många år nu. Men det är först under de senare åren som allmänheten på allvar fått upp ögonen för denna typ av kredit.

SMS-låna ofta uppmärksammat i media

Att det talas mer om små kreditlån och då framförallt smslån, idag jämfört med tidigare, beror förmodligen främst på tillgängligheten. Idag är det mycket enkelt för vem som helst att ansöka som microlån direkt på webben eller med hjälp av mobiltelefoni.  Dessutom är det många långivare som hårt marknadsför sina lån på exempelvis radio. Vem kommer exempelvis inte ihåg reklamsnutten ” Sms:a låna, sms:a låna” som för ett antal år sedan spelades flitigt på olika svenska radiokanaler. Nu blev visserligen just den här reklamen fälld i Marknadsdomstolen (KO) 2009, då man ansåg att det saknades tillräcklig kostnadsinformation, men sedan dess har åtskilliga andra liknande reklamkampanjer bedrivits i våra svenska media kanaler.

Flera bolag vill in på markanden

Idag finns det ungefär 40-50 aktiva smslånegivare i Sverige. Tillsammans står de bakom mer eller mindre alla smslån som förmedlas i Sverige. Med jämna mellanrum, inkommer det nya ansökningar till Finansinspektionen som bedömer om en långivare uppfyller de krav som ställs på kreditgivare.  Med en växande snabblånemarkand är det sannolikt att antalet bolag i Sverige ökade de kommande åren.

Om faktainfo