Goda råd är dyra när du vill låna pengar

Det är dags att låna pengar men hur gör man egentligen kunna träffa rätt avtal?  Vad innebär det att man lånar utan säkerhet? Och hur påverkar låneansökningar min kreditvärdighet? Dessa frågor och ytterligare ett par till hittar du svar på i denna text.

Lättare att välja rätt med assistans

Krävs både tid och kompetens för att hitta rätt låneavtal. Som lekman är detta en stor utmaning, som ibland ter sig nästan omöjlig. Om man vill försöka finna lånet helt själv kan man använda internet som redskap. Det finns flera sidor som jämför räntekostnaderna för privatlån hos olika kreditgivare. Däremot är det svårt att på egenhand hitta ett lämpligt bolån eftersom dessa kräver ett lånelöfte som banken endast beviljar efter personlig kontakt.

Tycker du det känns väldigt komplicerat kan expertrådgivning vara ett lämpligt alternativ. Då får du möjlighet att bolla dina frågor och funderingar med en professionell tjänsteman.

Olika typer av lån

Huvudsakligen förekommer främst två kategorier av lån. Den första typen är bostadslån som tecknas vid husköp. För dessa lån ingår huset i avtalet, det innebär att banken har rätt att beslag ta denna egendom, om kunden inte klarar av att återbörda skulden. Den andra lånetypen är privatlån, som avser ett lån utan säkerhet. Denna låneform kräver inte att man lämnar någon egendomssäkerhet till kreditgivaren.

Låt inte onödiga kreditprövningar försämra din lånemöjligheter

Varje år ansöker tusentals svenskar om lån till bostäder, resor, renovering och mycket annat. I samband med ansökan gör banken en kreditprövning på låntagaren för att undersöka om denne har tillräcklig ekonomi. Det är lågt ifrån alla som blir beviljade.  Det vanligaste skälet till varför man blir nekad ett lån, är att otillräcklig kreditvärdighet som kan bero på att man har för låg inkomst, har skulder sedan tidigare eller har dragit på sig betalningsanmärkningar.

Det finns goda skäl att upprätthålla en god kreditvärdighet. Du kan nämligen även bli nekad lån enkom på grund av att du skapat väldigt många ansökningar till olika banker. Låter du en lånehandläggare ta sig an ditt ärende går det att begränsa antalet kreditprövningar samtidigt som du får fler upplägg att välja mellan.

Besök lånerådgivare.se för mer information, ytterligare expertis och förenklad ansöka.

Etiketter:

Om faktainfo