Köp rätt skor på webben

Att köpa skor på nätet är enklare än någonsin, men du måste ändå vara noga när du väljer så att du får ett par skor du verkligen vill ha. Om du inte tänker igenom ditt köp noga, är risken stor att du blir besviken när du väl får dina skor på posten. Vi har sammanställt en lista bestående av 4 enkla steg som hjälper dig köpa skor på internet enkelt som säkert:

Hitta rätt storlek

När du köper skor på nätet, är det viktigt att du känner till din skostorlek och set till att välja ett par i den storlek du brukar använda. Om skostorleken är utsatt i något annat mått än de europeiska, bör du konsultera en guide med skostorlekar, så att du kan försäkra dig om att skornas storlek överens stämmer med dina fötter. Ett par skor i europeisk storlek 41, har i Storbritannien storleken 9,5 medan samma vara I USA skulle klassificeras som en sko av storlek 11.

Hitta rabatterade och billiga skor

Vissa skobutiker har särskilda partnerskap med designerhus och erbjuder i vissa fall billiga skor till kraftig rabatterade priser.  Vanligtvis sker även utrensningar och utförsäljningar i slutet av en säsong, då kan man i regel hitta rabatterade skor av märken som Vans, Lacoste och Diesel till betydligt lägre pris än vad som är brukligt. Men var alltid vaksam så att det inte rör sig om falska eller replikerade varor! Det är orealistiskt att förvänta sig att få ett par märkesskor och bara betala 200-300kr för dem. Så se till att du handlar dina skor online genom en ansedd skobutik så får du garanterar vad du betalar för och inte några falska kopior av dålig kvalitet.

Undvik tveksamma och dåliga skobutiker

Ett knep för att avgöra vilken kvalitet skorna håller, är att granska bilderna på den webbplats du handlar. Dessa bör vara tydliga och utförligt beskrivna samt möjligheten att se en större högupplöst bild av skorna. Kasta inte bort din tid på att försöka köpa skor online från webbplatser som erbjuder litet eller inga valmöjligheter gällande stilar och storlekar. Om du tycker att det är svårt att hitta användarvillkoren, kontaktsidan eller några andra viktiga tjänster, undvik då att köpa från just denna webbutik. Det är viktigt att butiken du handlar från har tydliga riktlinjer. Det inger förtroende och trygghet vilket är a och o för all internethandel.

Kolla upp köpvillkoren

Kom ihåg att du står i begrepp att köpa skor på nätet, inte i en butik, det är därför särskilt viktigt att butiken tillämpar både öppet köp och returrätt på de skor du köper. Ansedda nätbutiker erbjuder utmärkt kundservice och göra stora ansträngningar för att säkerställa att deras kunder är nöjda. När din nya skor anländer, bör du prova dem för att se om de passar ordentligt. Om inte, har du då möjlighet att byta ut dem mot en annan storlek eller få pengarna tillbaka. Om en butik inte tillåter ett utbyte bör du handla någon annanstans. De etablerade skobutikerna på nätet erbjuder vanligen snabba leveranser och fria returer.

Etiketter:

Om faktainfo