Converse historia

Converse står för tradition, originalitet och engagemang. Historien om Converse skor är historien om ett par skor som från en dagen till en annan gick och blev världens främst sneakers. Det numera över hundra år gamla bolaget Converse grundades 1908 och levde sedan ett lugnt liv fram till 1918, då basketspelare Chuck Taylor anslöt till företaget. Denne Chuck Taylor hade i sitt sökande efter de bästa tänkbara basketskorna, fallit för Converse All Star. Taylor och Converse var sedan oskiljaktiga i 10 år.

Chuck Taylor verkade under hela sitt liv för att främja basketen och Converse skorna var hans favoriter tillika allierade vänner. Under sin tid som anställd medarbetare på Converse åkta han kors och tvärs över hela Amerika och spred det glada budskapet om de fantastiska All-star skorna. Taylor dog i en hjärtattack 1969, men han är fortfarande ansedd att vara den som gjorde Converse till vad de är idag.  Än idag pryder Chuck Taylors namn Allstar skorna, som ett tecken på hans stora insats för Converse.

Uppskattningsvis  har mellan 500-700 miljoner par Converse All Star sålts, vilket gör dem till världens mest sålda sneakers. Idag då Converse skornas popularitet är större än någonsin och du hittar Converse skor i allehanda storlekar och färger, är det svårt att tänka sig att detta bolag en gång i tiden huvudsakligen tillverkade vinterkängor.

Etiketter:

Om faktainfo