Odd Molly jackor

Färgglada, personliga och roliga; Odd Molly jackor har under de senaste åren kommit att bli en favorit bland kunder runt om i vårt land.

Snygg jacka från Odd Molly

Snygg jacka från Odd Molly

För tio år sedan grundades Odd Molly och sedan dess har företaget och varumärket vunnit inträde i ett stort antal svenska hjärtan. Inledningsvis var det framförallt klänningar, blusar och koftor, som sålde bra av Odd Mollys klädkollektion, men de senaste åren har sett ett uppsving vad gäller försäljningen av jackor.

Odd Molly tillverkar jackor för alla de fyra årstiderna vår, sommar, höst och vinter. Även om varumärket är mest känt för sina underbara vår- och sommarkläder, har Odd Molly visat styrka genom att också lyckas formge attraktiva höst- och vinterjackor. I klädbutiker återfinns därför såväl fodrade som ofodrade jackor av märket Odd Molly.

Varumärket Odd Molly har även gjort sig känt som ett av de mer exklusiva märkena på marknaden.  Bland annat har man låtit tillverka jackor i finaste ull och cashmere. Men Odd Molly säljer jackor i alla prisklasser och för de flesta tänkbara ändamål.

2011 ett tungt år för Odd Molly

Fjolåret var emellertid inget riktigt lyckosamt år för Odd Molly. Efter betydande nedgång i försäljningen på hemmaplan samt ett par misslyckade satsningar på herrkollektioner och butiker i Amerika, har Odd Molly tvingats tänka om. Satsningen på herrkläder har avbrutits och lika så har satsningen på egna koncept-butiker i USA lagts på is.

Under 2011 byte företaget även ledarskap under Juni-månad och i och med tillträdet av den nya företagsledaren Anna Attemark, har Odd Molly gått ut och sagt att de planerar att satsa mer på försäljning av billiga kläder än tidigare. Genom de olika åtgärderna hoppas Odd Molly på att bryta en negativ trend och uppvärderas rejält på aktiemarknaden.

Om faktainfo