Biokamin – en eldstad utan skorsten

En biokamin ger dig en unik möjlighet att ha en öppen och autentiska eldstad i ditt hem, utan behov av skorsten. Skorstensfria kaminer använder bioetanol som bränsle , och därför slipper du en massa problem och arbete med installation och rengöring. Du kan enkelt flytta runt din skorstensfria öppna spis och ändra placeringen om du inte tycker att den passar med den övriga inredningen. Vissa biokaminer placeras direkt på golvet medan andra är vägghängda modeller.

En biokamin avger varken några farliga ämnen eller partiklar, det enda den kräver för att lysa upp och värma ditt hem är lite syre från rummet. Därför kan det vara smart att ha ett fönster lite på glänt, något som ändå inte lär märkas eftersom biokaminen värmer upp rummet samtidigt.

När biokaminerna kom från USA till Norden, uppmärksammades allmänheten på etanolkaminernas säkerhetsbrister. Numera är biokaminer i allmänhet väldigt säkra, du bör emellertid vara uppmärksam på vilken typ av säkerhetsmärkning biokaminen har. Vid köp skall även en utförlig bruksanvisning medfölja innehållandes instruktioner och skötselråd, se alltid till att följa dessa säkerhetsanvisningar till punkt och pricka.

Biokaminer och bioetanol bränsle kan du köpa direkt på nätet, du hittar vanligen etanolkaminerna i webbutiker som säljer inredning och hushållsattiraljer online.

Etiketter:

Om faktainfo